•  Familiebedrijf
 •  45 jaar groenspecialist
 •  Goede service
 •  Eigen kwekerij

Klimplanten

Binnenkort verkrijgbaar in onze webshop én nu al verkrijgbaar in ons tuincentrum in Prinsenbeek: Klimplanten voor jouw tuin bij Tuincentrum Schalk!

Het is zover! Binnenkort voegen we een nieuwe categorie toe aan onze webshop: Klimplanten. Hier vind je een prachtige selectie van klimplanten die jouw tuin kunnen transformeren tot een groen paradijs. Hoewel deze categorie nog niet beschikbaar is, willen we je graag alvast informeren over wat je kunt verwachten of nu al kunt kopen in onze fysieke winkel nabij Breda. 

  
De Wisteria (blauwe regen) en de Hedera klimop

Top 10 meest populaire klimplanten in Nederland:

 • Clematis: Een elegante klimmer met prachtige bloemen in diverse kleuren.
 • Hedera (Klimop): Een veelzijdige klimplant met groenblijvende bladeren.
 • Wisteria (Blauweregen): Bekend om zijn weelderige bloei met geurige, hangende bloemtrossen.
 • Rosa (Klimroos): Combineert schoonheid met geurige bloemen en een krachtige groei.
 • Lonicera (Kamperfoelie): Trekt vlinders en bijen aan met zijn geurige bloemen.
 • Passiflora (Passiebloem): Opvallende bloemen met exotische uitstraling en snelgroeiende ranken.
 • Campsis (Trompetklimmer): Biedt prachtige bloemen in de zomer en een mooie herfstkleur.
 • Parthenocissus (Wilde wingerd): Heeft decoratieve bladeren die in de herfst prachtig rood kleuren.
 • Actinidia (Kiwi): Behalve heerlijke vruchten biedt deze klimplant ook mooie bloemen.
 • Trachelospermum (Daglelies): Biedt heerlijk geurende bloemen en wintergroene bladeren.
Toon filter Verberg filter

Filter producten

  
Clematis klimplant

Inheemse klimplanten

Bij Tuincentrum Schalk geloven we ook in het belang van inheemse planten. Inheemse planten zijn soorten die van nature in een bepaald gebied voorkomen. Ze zijn goed aangepast aan de lokale omstandigheden en dragen bij aan het behoud van biodiversiteit. Enkele inheemse klimplanten in Nederland zijn:

 • Wilde kamperfoelie (Lonicera periclymenum): Een geurige en aantrekkelijke klimplant.
 • Bosrank (Clematis vitalba): Een inheemse clematissoort die voorkomt in bossen en heggen.
 • Hop (Humulus lupulus): Een snelgroeiende klimplant met decoratieve bloemen en hopbellen.
 • Wilde wingerd (Parthenocissus inserta): Een klimplant met mooie herfstkleuren.

Het toevoegen van inheemse planten aan jouw tuin kan helpen om lokale dieren en insecten aan te trekken, waardoor jouw tuin een levendig ecosysteem wordt.

Hoewel de categorie Klimplanten in onze webshop binnenkort beschikbaar zal zijn, ben je van harte welkom om ons tuincentrum in Prinsenbeek te bezoeken. Daar vind je een uitgebreid assortiment klimplanten waaruit je kunt kiezen. Onze ervaren medewerkers staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw tuin. 

Alle soorten klimplanten

In ons tuincentrum kun je de klimplanten niet alleen bekijken, maar ook voelen en ruiken. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende soorten en hun kenmerken. Onze experts kunnen je informeren over de groeiomstandigheden, de beste klimstructuren en eventuele speciale zorgvereisten voor de klimplanten die jou interesseren. Klimplanten kunnen jouw tuin op verschillende manieren verfraaien. Ze kunnen muren, schuttingen, pergola's of zelfs bomen bedekken en zorgen voor een groene en weelderige uitstraling. Bovendien bieden ze vaak ook schaduw, privacy en beschutting voor jou en de dieren.

Of je nu op zoek bent naar een klimplant met prachtige bloemen, groenblijvende bladeren, heerlijke vruchten of een combinatie van deze eigenschappen, bij Tuincentrum Schalk ben je aan het juiste adres. Onze collectie klimplanten omvat een breed scala aan kleuren, vormen en maten, zodat je de perfecte klimplant kunt vinden die past bij jouw persoonlijke smaak en tuinontwerp.

We streven ernaar om een diverse selectie van klimplanten aan te bieden, inclusief zowel populaire soorten als unieke en zeldzame variëteiten. Ons doel is om jou te voorzien van hoogwaardige planten die gezond en sterk zijn, zodat je optimaal kunt genieten van jouw tuin.

Klimplanten kopen

Houd onze webshop in de gaten, want binnenkort zullen de klimplanten beschikbaar zijn om online te bestellen. Mocht je niet kunnen wachten of persoonlijk advies willen ontvangen, dan nodigen we je van harte uit om ons tuincentrum in Prinsenbeek te bezoeken. Ons vriendelijke team staat klaar om je te helpen en je te inspireren met ons ruime aanbod aan klimplanten.

Breng een bezoek aan Tuincentrum Schalk en ontdek de schoonheid en veelzijdigheid van klimplanten. Voeg een verticaal element toe aan jouw tuin en creëer een groen paradijs waarin je kunt ontspannen en genieten van de natuurlijke pracht van klimplanten.