•  Familiebedrijf
  •  45 jaar groenspecialist
  •  Goede service
  •  Eigen kwekerij

Rozen

Ben je op zoek naar een tuinplant waar lang naar kunt blijven kijken? Dan is één van onze rozen misschien wat je zoekt! Bij Tuincentrum Schalk vind je een divers aanbod met allerlei soorten rozen. Rozen bloeien elk jaar en zijn ook nog eens sterke planten. Daarnaast zijn ze in verschillende soorten bij ons verkrijgbaar: van de klimroos tot de bodembedekkende roos. In onze webshop kun je een deel van ons aanbod bestellen, maar je bent ook zeker van harte welkom om het volledige assortiment in onze winkel te bekijken.

Toon filter Verberg filter

Filter producten

Ruim aanbod met rozen

Iedereen kent vast wel de roos in een boeket of de rode rozen die met Valentijnsdag super populair zijn, maar... een roos is meer dan dat! Er zijn nog veel meer soorten rozen die voornamelijk geschikt zijn voor in de tuin. Een bloeiende roos zorgt voor meer kleur in de tuin én je kunt er wel uren naar blijven kijken: de gekleurde bloemblaadjes en de vorm van de bloem kunnen adembenemend zijn. Bij Tuincentrum Schalk vind je een ruim aanbod met rozen, maar welke soorten vind je onder andere bij ons?

  • Klimroos - De naam van deze roos zegt het eigenlijk al: het is een klimplant met prachtige rozen knoppen. Via de muur of een schutting vinden de takken een weg. Vaak moet je de klimroos wel een handje helpen met 'klimmen' door een klimrekje bij de plant te plaatsen.
  • Grootbloemige rozen - In onze webshop kun je verschillende grootbloemige rozen bestellen. Dit is een soort die maar één bloem per steel heeft, maar daarentegen zijn de bloemen wel groot. Dat geeft natuurlijk mooi effect!
  • Rozenstuik - Een andere naam voor een rozenstruik is ook wel een heesterroos. Dit zijn struiken met prachtige rozen erin. Vaak bloeit een rozenstruik in juni en juli. Daarnaast kunnen deze struiken groot worden!

Tuincentrum Schalk | Rozen | Klimroos | Rozen snoeien

Wanneer moet je rozen snoeien?

Om de rozen in jouw tuin gezond te houden én ervoor te zorgen dat elk jaar weer mooie bloemen bloeien, is het belangrijk om de rozen te snoeien. Een goede tijd om te snoeien is in het voorjaar. Wanneer je bijvoorbeeld in maart de rozen snoeit, verjong je de plant en groeit de plant een stuk beter. Nadat de roos is uitgebloeid, verwijder je alle uitgebloeide bloemen. Zo heeft de plant genoeg energie om de nieuwe bloemen te vormen. Wanneer je rozen gaat snoeien is het super belangrijk om goed tuingereedschap te hebben. Scherp snoeigereedschap is dus onmisbaar! Met een goede snoeischaar maak je een gladde snijwond waardoor de kans op ziektes kleiner is. Rozen hebben vaak scherpe doorns, dus wij raden je zeker aan om ook tuinhandschoenen te dragen tijdens het rozen snoeien.

Tuincentrum Schalk | Rozen | Klimroos | Rozen snoeien

Rozen bestellen bij Tuincentrum Schalk

Wil je jouw tuin, balkon of terras wat opfleuren? Bestel dan prachtige rozen in onze webshop! Hier vind je een klein deel van ons rozen assortiment. Wil je het volledige assortiment bekijken? Bezoek dan ons fysieke tuincentrum GroenRijk Schalk Prinsenbeek. Bestel je rozen of andere tuinplanten in onze webshop, dan bezorgen we dit bij jou thuis of je komt de bestelling ophalen in ons tuincentrum. Heb je vragen over ons assortiment? Bel gerust naar 076-5439332, stuur een mailtje naar klantenservice@prinsenbeek.groenrijk.nl of kom langs in ons tuincentrum. Je bent altijd van harte welkom!