•  Familiebedrijf
 •  45 jaar groenspecialist
 •  Goede service
 •  Eigen kwekerij

Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten hebben een hoge sierwaarde en brengen kleur met zich mee in jouw interieur. Veel tropische kamerplanten hebben iets meer verzorging nodig dan groene kamerplanten, maar daar heb je dan ook veel plezier van! Of het nu gaat om een orchidee of een cyclaam; de bloeiende kamerplanten kunnen jouw interieur opvrolijken en extra kleur geven. Zo zijn planten een echt accessoire voor het interieur. Je bestelt verschillende bloeiende planten gemakkelijk online bij Tuincentrum Schalk, dan worden deze snel en veilig verzonden. Bekijk ons assortiment hieronder, of kom langs in ons tuincentrum in Prinsenbeek!

Toon filter Verberg filter

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 4 van 4 producten

Bloeiende kamerplanten: een feest in huis

Kamerplanten zijn een mooie toevoeging aan ieder interieur en bloeiende kamerplanten zijn met hun bloemen of bladeren met opvallende kleuren een echte sfeermaker. Een aantal voorbeelden van dit soort planten zijn kalanchoe, de lepelplant en diverse soorten orchideeën. Sommige plantensoorten bloeien zelfs het hele jaar door. Deze planten zijn dus erg geschikt om in de vensterbank te plaatsen op kantoor of in de woonkamer. Door het vrolijke en opvallende uiterlijk van de bloeiende planten, zijn deze uiteraard ook een origineel cadeau. Van kleurrijke, bloeiende planten kun je soms jarenlang plezier hebben!

Tuincentrum Schalk | Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten verzorgen

Mooie kamerplanten blijven graag mooi zodat jij er lang plezier aan beleeft. Wij delen wat handige tips met je, waarmee je ze ze lekker verwend, zodat zij blijven stralen in jouw huis!

 • Standplaats

Bloeiende planten zijn gek op licht. Ze zijn niet allemaal gek op de volle zon, maar veel indirect licht gaan ze erg goed op! Worden ze in een donker hoekje geplaatst, dan tonen ze hun verdriet door hun bloemen te laten vallen.

 • Water geven

Veel planten leggen het loodje door teveel water wat ze niet kwijt kunnen. Een handige tip is om je duim in de aarde te steken. Is het topje van je duim vochtig? Wacht dan nog een dag of twee. Bij een droge duim is het tijd voor een plonsje! Een andere handige tip is te kijken naar het blad om te bepalen hoeveel water je plant nodig heeft. Grote en oneffen bladeren hebben vaak meer water nodig dan klein en glad blad. Dik en vettig blad slaat zelf al water op, dus deze vrienden hoeven af en toe een klein slokje.

 • Uitgebloeid?

Voor bloeiende kamerplanten kost het erg veel energie om een bloem te maken. Spot je er dus één die al uitgebloeid is of lelijk wordt, twijfel dan niet en zet de schaar erin! Haal deze gewoon weg, zodat de plant zijn energie voor de ontwikkeling van nieuwe bloemen kan gebruiken! Hoe beter je dit bijhoudt, hoe meer bloem-plezier je ervoor terug krijgt! Denk er wel aan dat sommige bloeiers het jaar door bloeien en andere, zoals de orchidee, maar een tijdelijke bloei hebben. 

 • Wat extra kracht

Plantenvoeding is het geheim voor bloeiende kamerplanten. Die extra energie die ze verbruiken, kun je zo gemakkelijk aanvullen, waar jij dan ook weer plezier van hebt. Er is speciale voeding voor bloeiende kamerplanten beschikbaar, wat specifiek op hen is afgestemd. Lees altijd de verpakking van de voeding goed, zodat je ze nooit teveel geeft! Wil je hierin graag advies, we helpen je graag!

Tuincentrum Schalk | Bloeiende kamerplanten

 • Combineren van bloeiers in huis

Bloeiers lijken misschien moeilijk te combineren, maar met wat kleine tips van ons, is dat geen probleem!

 • Bloeiende kamerplanten met groene kamerplanten: Door de bloemen met groen te combineren valt de bloem extra op naast het groen. Een veilige en rustige keuze in huis.

 • Bloeiers combineren in één kleurstelling: Heb je er al eens aan gedacht om al je groen met dezelfde kleur bloemen te combineren? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen bloeiende kamerplanten in de woonkamer te zetten met roze en paars tinten. Of misschien juist verschillende kleuren geel, net wat jij leuk vind. Zo krijg je een eigen stijl, maar blijft de rust behouden door de kleurstelling.

 • Kleurexplosie: Kan het van jou niet gek genoeg? Dan kun je mooi een groepje van bloeiende kamerplanten bij elkaar zetten met verschillende kleuren, waardoor het echt een feestje in huis wordt!