•  Familiebedrijf
 •  45 jaar groenspecialist
 •  Goede service
 •  Eigen kwekerij

Meststof

Een meststof is een stof die wordt gebruikt om de groei en gezondheid van planten te bevorderen door de toevoer van voedingsstoffen te verhogen. Meststoffen kunnen natuurlijk of  chemisch zijn en bevatten doorgaans essentiële elementen zoals:

 • stikstof
 • fosfor 
 • kalium

Natuurlijke meststoffen zijn organische stoffen die uit plantenresten, dierlijke mest of compost worden gehaald. Deze meststoffen zijn over het algemeen minder geconcentreerd en werken langzamer dan synthetische meststoffen. Het voordeel van natuurlijke meststoffen is dat ze de bodemvruchtbaarheid en de structuur van de grond verbeteren. Dit zorgt voor gezonde en sterke planten en vermindert de behoefte aan kunstmest.

Synthetische meststoffen worden kunstmatig geproduceerd en zijn vaak veel geconcentreerder dan natuurlijke meststoffen. Ze kunnen snel werken en planten van voedingsstoffen voorzien die ze anders niet zouden kunnen krijgen. Synthetische meststoffen kunnen echter schadelijk zijn voor het milieu als ze niet op de juiste manier worden gebruikt. Bij overmatig gebruik kan er een ophoping van overtollige meststoffen in de bodem ontstaan, waardoor de bodemvruchtbaarheid kan afnemen en de waterkwaliteit kan worden aangetast.

Het is belangrijk om de juiste meststof te kiezen voor het type plant dat u kweekt. Niet alle planten hebben dezelfde behoeften als het gaat om voedingsstoffen. Door de juiste meststof te kiezen en deze op de juiste manier toe te passen, kunt u de groei en gezondheid van uw planten optimaliseren en tegelijkertijd het milieu beschermen. Het is ook belangrijk om de instructies op de meststoffen te volgen en niet te veel te gebruiken, omdat dit tot problemen kan leiden.

Toon filter Verberg filter

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 98 producten

Meststof: Voed je tuin met de producten van Pokon en ECOstyle

Als tuinier wil je natuurlijk het beste voor jouw tropuwe planten. Goede meststof kan daarbij helpen. Maar met zoveel opties op de markt, kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Gelukkig zijn er merken zoals Pokon en ECOstyle die zich onderscheiden van de rest met hun unieke voordelen. We gaan hier dieper in op de hoogwaardige topmerken; 

 • Pokon 
 • ECOstyle

Zo kan je een weloverwogen keuze kan maken bij het aanschaffen van meststof.

 

1. Pokon: Een sterke allrounder

Pokon is een merk dat al meer dan 45  jaar ervaring heeft in de tuinbranche. Het staat bekend om zijn brede assortiment aan meststoffen, plantversterkers en bodemverbeteraars. 

Pokon Meststoffen

Pokon heeft diverse soorten meststoffen die elk een specifieke functie hebben. Zo is er de Pokon Groene Planten Voeding voor kamer- en balkonplanten. Deze voeding bevat essentiële voedingselementen en een rijke mix van sporenelementen, waardoor de planten gezonder en sterker worden.

Pokon-kamer-balkon-en-tuinplanten-meststofPokon moestuinvoeding

Voor de moestuin heeft Pokon de Moestuin Voeding. Deze voeding bevat alle benodigde voedingselementen voor groenten, fruit en kruiden. Het resultaat is een rijke oogst van gezonde producten.

Pokon Plantversterker

Naast meststoffen heeft Pokon ook een plantversterker. De Pokon Plantversterker maakt gebruik van de kracht van natuurlijke ingrediënten zoals humuszuren, zeewierextracten en plantenextracten. Het verhoogt de weerstand van de plant tegen ziekten en plagen en bevordert de bloei.

Pokon-groen-doet-je-goedPokon-bio-potgrond

 

Pokon Bodemverbeteraar

Een goede bodem is essentieel voor gezonde planten. Pokon heeft een bodemverbeteraar die de bodemstructuur verbetert en de bodem voedt. De Pokon Bodemverbeteraar bevat onder andere compost, kalk en lavameel. Het resultaat is een gezonde bodem waarin planten goed kunnen groeien.

 

2. ECOstyle: Natuurlijk en duurzaam

ECOstyle is een merk dat zich richt op natuurlijke en duurzame tuinproducten. Het merk maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten en zorgt ervoor dat de producten op een duurzame manier geproduceerd worden. 

ECOstyle Meststoffen

ECOstyle heeft diverse soorten meststoffen die allemaal biologisch zijn. Zo is er de AZ-Kalk, een kalkmeststof die de zuurgraad van de bodem verhoogt en tegelijkertijd de bodemstructuur verbetert. Ook heeft ECOstyle de Tuinmest, een meststof voor de gehele tuin. Deze meststof is gemaakt van organische grondstoffen en zorgt voor een gezonde en evenwichtige groei van de planten.

Ecostyle tuinmest

ECOstyle Plantversterker

De ECOstyle Plantversterker is een biologisch product dat gemaakt is van onder andere plantenextracten en mineralen. Het versterkt de planten en maakt ze weerbaar tegen ziekten en plagen. Ook zorgt de plantversterker voor een betere opname van voedingsstoffen en verbetert het de bodemstructuur.

ECOstyle Bodemverbeteraar

ECOstyle heeft een Bodemactivator die zorgt voor een betere bodemstructuur en een gezonder bodemleven. Het is een biologisch product dat gemaakt is van onder andere humuszuren en sporenelementen. Door de bodemactivator regelmatig te gebruiken, zal de bodem gezonder worden en zullen de planten beter groeien.

3. Welke Meststof is het Beste Voor Jouw Tuin?

Bij het kiezen van de juiste meststof voor jouw tuin is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals:

 • Het type planten
 • De bodemgesteldheid
 • Persoonlijke voorkeuren
 • Duurzaamheid 

Pokon en ECOstyle zijn beide goede merken met unieke voordelen. Pokon is een allround merk met diverse soorten meststoffen, plantversterkers en bodemverbeteraars. ECOstyle richt zich op natuurlijke en duurzame producten en heeft een breed assortiment aan biologische meststoffen, plantversterkers en bodemverbeteraars.

Bij het kiezen van de juiste meststof is het belangrijk om te kijken naar de behoeften van jouw planten en jouw persoonlijke voorkeuren en waarden. Door de juiste meststof te kiezen, zal jouw tuin gezond en groen blijven. Happy gardening!