•  Familiebedrijf
 •  45 jaar groenspecialist
 •  Goede service
 •  Eigen kwekerij

Potgrond, bodemverbeteraar en bodembedekker

We willen natuurlijk allemaal dat de planten goed groeien en gezond zijn. Goede potgrond is dan ook een must! Af en toe hebben jouw planten een boost nodig en dat kun je bijvoorbeeld met een bodemverbeteraar stimuleren. En wil je écht geen onkruid in de tuin? Dan is een bodembedekker wat je zoekt. Of je nu op zoek bent naar potgrond, bodemverbeteraar of bodembedekker; bij Tuincentrum Schalk bestel je eenvoudig en snel hetgeen je nodig hebt. In ons assortiment vind je verschillende soorten potgrond van bijvoorbeeld Pokon of plantaarde van ECOstyle. Vragen over het assortiment? Je kunt ons fysieke tuincentrum GroenRijk Schalk Prinsenbeek bezoeken of neem contact met ons op!

Toon filter Verberg filter

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 37 producten

Potgrond bestellen: in vele soorten verkrijgbaar

Potgrond is nodig voor alle planten die in een pot staan. Dat zijn natuurlijk kamerplanten, maar ook veel tuinplanten kunnen in een pot staan. Vaak bestaat potgrond uit veen in combinatie met voeding voor de plant. Potgrond waar de voeding al in zit, werkt ongeveer 8 weken. Daarna moet je zelf plantenvoeding of meststoffen aan je planten toevoegen om deze weer een boost te kunnen geven. De voedingsstoffen die een plant nodig heeft, verschilt per soort. Daarom zijn er van Pokon speciale soorten potgrond ontwikkeld; hier zitten de voedingsstoffen voor de plant al in verwerkt. Denk dan bijvoorbeeld aan:

 • Orchidee potgrond
 • Cactus potgrond
 • Rozen potgrond
 • Hortensia potgrond
 • Moestuin potgrond
 • Bonsai potgrond

Bestel potgrond dus eenvoudig en snel in onze webshop!

Tuincentrum Schalk | Potgrond, bodemverbeteraar, bodembedekker

Wat zijn bodemverbeteraars?

Bodemverbeteraars werken het best wanneer je dit mengt met de bestaande grond: de helft bodemverbeteraar en de helft bestaande grond. Door deze combinatie toe te passen, worden voedingsstoffen en mineralen veel beter opgenomen en vastgehouden. Erg belangrijk dus om dit bij jouw planten te doen. Bekijk goed op de verpakking wat de behoefte is van jouw plant voordat je dit toepast. Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Bodembedekkers voor jouw tuin

In onze webshop kun je natuurlijk bodembedekkers bestellen. Deze bodembedekkers kun je bijvoorbeeld gebruiken als looppad of tussen de planten in de border. Van onkruid in de tuin worden we niet heel blij. Gelukkig zijn de bodembedekkers hier een goede oplossing voor. Daarnaast houdt het de katten uit de tuin en slakken zijn ook geen fan van bodembedekkers. Bij Tuincentrum Schalk vind je verschillende soorten bodembedekkers. We lichten ze even toe:

 • Boomschors - Boomschors gaat lang mee en is bijvoorbeeld ook geschikt als ondergrond bij speeltoestellen. Boomschors is wat overblijft als afval bij de houtproductie.
 • Houtsnippers - Houtsnippers bestaat bijvoorbeeld uitgemalen dennenbomen. Ook dit is afval wat overblijft na de productie. Het beste is om houtsnippers als looppad te gebruiken en is niet helemaal geschikt om tussen de planten te strooien.
 • Cacaodoppen - Cacaodoppen blijven over nadat er van cacaodoppen chocolade is gemaakt. Katten en slakken houden hier absoluut niet van. Wel goed om te weten: voor honden zijn cacaodoppen schadelijk. Chocolade is natuurlijk giftig voor honden, dus de cacaodoppen ook.

Tuincentrum Schalk | Potgrond, bodemverbeteraar, bodembedekker

Potgrond aanbieding bij Tuincentrum Schalk

In ons fysieke tuincentrum (GroenRijk Schalk Prinsenbeek) vind je regelmatig potgrond in de aanbieding. Handig wanneer je veel potgrond nodig hebt! Uiteraard kun je potgrond, bodemverbeteraars en bodembedekkers ook in onze webshop bestellen. Heb je vragen over ons assortiment? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 076-5439332 of stuur een mailtje naar: klantenservice@prinsenbeek.groenrijk.nl.

Meer over meststoffen